Защо мълниеприемник с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR е функционално решение?

От времето, когато хората не са можели да си обяснят защо се появяват мълниите и са ги смятали за последствие от гнева на боговете, до днес те си остават голям проблем, с който науката се опитва да се справи.

Освен неприятните последствия, които имат върху материалните обекти, те са изключително опасни за здравето и живота. Благодарение на дългогодишни проучвания в областта вече са достъпни мълниеприемници с изпреварващо действие, които показват значително по-голям процент на защита. От доайените в защитата от мълнии dikom-varna.com можете да закупите най-сигурните и модерни приемници в момента.

Мълниеприемник INGESCO PDC AIR, като част от активната мълниезащита, предотвратява покосяването на сграда чрез изпращане на възходящ лидер, който да неутрализира низходящия от мълнията. С помощта на иновативна технология моделът INGESKO PDC AIR изпраща възходящ лидер, само когато е налице реална опасност от попадение на мълния, като по този начин намалява риска от излишни разтоварвания. След евентуален удар от мълния е достатъчен само мултимер, който да измери капацитета му за разлика от по-старите модели, които се проверяват със специализиран тестер.

Новите мълниеприемници имат елегантен и естетически издържан модерен дизайн, който позволява и по-лесното почистване на покрива през зимата за разлика от конвенционалните устройства за защита. Този, наред с нивото на защита, е вторият по значение параметър за избора на мълниезащита, когато става въпрос и това е на него е обърнато подобаващо внимание. От Диком разполагат с различни модели, които са подходящи за различни по големина и предназначение обекти. Специалистите от Диком с готовност ще ви консултират кой е най-добрият за вас модел. Защото няма нищо по ценно от човешкия живот и опазването му не е просто работа, а мисия.

За съжаление черната статистика сочи, че около 100 човека годишно губят живота си заради удар от мълния и при повечето случаи инцидентите се случват заради непроверена и обновена мълниезащита. Новата технология на действие при мълниеприемник с изпреварващо действие INGESCO PDC AIR е на база действието на активната мълниезащита т.е. приемникът разполага с чувствителна към промените в околната среда йонизираща глава и представлява последното ноу-хау в областта на защита от мълнии. Жизненият цикъл на този вид мълниеприемници е около 25 години, а в Диком можете да намерите цялостни решения за вашия дом или офис и висок професионализъм!

Публикувано в Актуално с етикети , . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.