Възглавница с какъв пълнеж да изберем

Разнообразието при възглавниците, предлагани на пазара, вече е голямо.

Освен, че те се делят на два основни типа – анатомични и класически, видовете пълнеж при тях също варират. Съвременните материали позволяват редом с естествения състав, да има и много видове възглавници със специално разработени материи, които имат специфични качества като гъвкавост, еластичност, антибактериално и/или противоалергично покритие и т.н. За да ти помогнем в избора, тук разглеждаме някои от по-разпространените видове пълнеж за възглавници, за да можеш да се ориентираш кой от тях ще бъде най-добрият за теб.

Естествени материали

Поради факта, че възглавницата има непосредствен допир с най-нежната видима част от тялото ни, а именно – лицето, предпочитаме да избираме възглавници с естествен пълнеж. Ето и най-разпространените от тях.

Възглавници от вълна

Вълната има изключително топлопроводими и изолиращи свойства, което я прави подходящ избор за мнозина. Например вълна Мерино не запарва, както част от изкуствените материали при възглавниците, а затопля. Тя е проветрива и високата ѝ абсорбация на влага действа против появата на статично електричество, което способства за добрия сън.

С памук

Памукът също има отлични проветриви и влагоабсорбиращи свойства, нежен и приятен е за кожата при допир, което го прави един от предпочитаните материали за възглавници.

С коприна

Това е изискан материал, използван най-често при луксозните възглавници. Известен е с влагоабсорбиращите си и терморегулиращи характеристики.

С бамбук

Когато говорим за абсорбция на вода и влага обаче, бамбукът е абсолютният победител. Така че, ако нощем често се потите, насочете се към този материал, когато избирате възглавницата и матрака си. Доказано е, че бамбукът може да абсорбира до 60% повече вода. Освен това бамбукът има естествен антиалергичен и антибактериален агент, което го прави идеален и за хора с по-специфични нужди.

Изкуствени материали

И все пак, въпреки предимствата на естествените съставки, има някои специално разработени материали, които са усъвършенствани с човешка намеса и технология.

Възглавници с Уелслийп микрофибри

Микрофибърните нишки Уелслийп са направени от лек и нежен за кожата, и същевременно изключително здрав полиестер, който може да се пере в пералня. Този материал е устойчив на прахови акари, затова е добър избор за пълнеж за възглавници за хора, склонни към алергии.

С Мемори пяна

Материал, разработен от НАСА специално за нуждите на астронавтите по време на космическите им полети. Безспорно най-ценното качество на мемори пяната е, че тя заема изцяло формата на тялото, което я прави страхотен материал за възглавници и матраци. Освен това, тя е чувствителна на топлина и регулира температурата на тялото по време на сън.

Със сребърни йони

Сребърните йони в покритието на възглавницата предпазват кожата на лицето от раздразнения и предотвратяват появата или влошаването на дихателни алергии.

Публикувано в дом и обзавеждане с етикети , , . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.