Всичко за различните видове термопомпи – принцип на работа и цена

Чували ли сте за отопление с термопомпи? Един доста иновативен и екологично чист начин за отопление и охлаждане на дома ви без да замъсявате и застрашавате околната среда. Това е възможно именно с термопомпи.

Термопомпи на ниска цена с качество, отговарящо на всички европейски стандарти и световни изисквания, може да намерите на уеб сайта на Мултиклима ЕООД. Фирмата е официален партньор в България и представител на австрийския бранд Heliotherm. Това е производителят, който изнася над 75% годишно от производените термопомпи в най-различни страни по цял свят. Heliotherm се е наложил като име на пазара не само в европейски, а и в световен мащаб. Продукцията на HELIOTHERM Warmepumpentechnik Ges.m.b.H е известна с високата си ефективност и надеждност.

В зависимост от източника на топлина енергия в практиката различаваме три вида термопомпи, като всеки един от тях се предлага от Мултиклима.

Всичко за различните видове термопомпи - принцип на работа и цена

Геотермалните термопомпи извличат топлинна енергия от почвата или по-точно от земните ядра. Топлинната енергия в почвата е неизчерпаема дори и при много ниски температури. Точно поради това е много надежден начинза отопление през зимните студени дни. Освен за стопляне на вашия дом, може да разчитате на геотермалните инсталации и за охлаждането му през лятото. Приложението на термопомпите за климатизация в жилищния и индустриалния сектор е алтернатива на конвенционалните системи изградени от чилър и котел. Практически една и съща машина, посредством реверсивен вентил, е в състояние да смени функциите на изпарителя и кондензатора, и така да доставя топлина през зимата и обратното – прохлада през лятото. Такава термопомпена система „отопление-охлаждане” е много ефективна и има по-кратък срок на изплащане на първоначалната инвестиция. Термопомпата може да осигури целогодишно снабдяване с евтина топла вода за бита с температура 60 °С дори през лятото.

Хидротермалните термопомпи изчливат топлинна енергия от подземните води, които са с температура между 7-14°С целогодишно. Това дава възможност за по-висок коефициент на енергийна ефективност, който е изразен в СОР на машината- между 5 и 8. Преди всичко за изграждането на една такава инсталация са необходими геотермални проучвания. При изчисляването на топлинната мощност и вида термопомпа има изисквания относно водата и дебита.

Аеротермалните термопомпи извличат топлинна енергия от външния въздух и я премества в отоплителната система (парната инсталация). Коефициентът на енергийна ефективност (СОР) на машината се влияе от атмосферните условия и е плаващ спрямо външната температура на въздуха. В голяма част от България средно януарските температури са положителни- малко над 0°С, което предоставя отлични условия за работата на термопомпа въздух-вода в дългогодишен план. Дори при голямо понижаване на температурите, технологията на работния процес е усъвършенствана и гарантира ефективна и безопасна работа на машината.

За повече информация за конкретните термопомпи и на каква цена се предлагат може да проверите на Multiclima.bg. Там имате възможност да разгледате и всички реализирани проекти на фирмата, както и сертификатите, с които разполага. Избирайки Мултиклиема ЕООД за инсталатор на вашата отоплителна/ охладителна система, вие залагате не само на перфектното съотношение между качество и цена, а и на професионално обслужване и всеотдайни и мотивирани специалисти, които биха дали максимума от себе си, за да удовлетворят всяко едно ваше изискване.

Публикувано в дом и обзавеждане с етикети , . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.