Опаковане на нещата при преместването ви – важни неща

Опаковането на нещата е важна стъпка при преместване в София. Опаковката ще предпази нещата от повреда по време на транспортиране и прехвърляне. В допълнение, внимателното опаковане ще поддържа максимално ниския обем на камиона.

Кутиите за опаковане не трябва да са нови. Ако смятате, че това твърдение е неправилно, можете да ги закупите в пощата или от специализирана компания, която се занимава с опаковки. Ако сте готови да опаковате нещата в използвани кутии, но сте запазили чистотата и формата си, можете да се разходите до най-близкия супермаркет. В големите магазини стоките се предлагат в гофриран контейнер, така че имат голям брой кутии.

Как да опаковате правилно

Дойде моментът за незабавна подготовка за преместването – време е да събирате и опаковате нещата. Внимавайте за теглото на кутиите, не ги претоварвайте. Това е неудобно при преместването им и увеличава риска от скъсване. Опакованите кутии не трябва да са по-тежки от 10-15 кг.

Общият принцип за опаковане на всякакви неща: поставете по-тежки неща (например книги) на дъното на кутията, а отгоре може да се постави нещо по-леко. За опаковане на леки обемисти предмети – дрехи, спално бельо, детски играчки – са подходящи средно големи кутии (в нашия онлайн магазин това са „универсални кутии“).

Крехките предмети, съдове, вази са особено често изложени на риск по време на пътуване. Закрепете ги допълнително – опаковайте ги в няколко слоя фолио с мехурчета, фиксирайте го с лепяща лента и след това внимателно ги сгънете в кутии. Те трябва да бъдат натоварени в тялото не по-малко внимателно.

Малките стайни растения в саксии се опаковат лесно: подредете ги в подходяща кутия, като запълнете пространствата между тях с опаковъчна хартия например. Основното е да следите температурата по време на транспортиране!

Най-вероятно ще има много кутии, те не трябва да затрупват пространството, да ви пречат до деня на преместване. Не подреждайте тежки кутии една върху друга – долната може да не издържи на товара.

И остава само момента на преместването, а това няма как да стане без наличието на евтини хамалски услуги. Обърнете се към фирма Престиж ЕООД за да получите най-доброто и навременно обслужване в деня на вашето преместване.

Публикувано в Дом и обзавеждане, Услуги с етикети . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.