Тънкости при избора на сглобяеми басейни

Наличието на басейн в двора на къщата е мечта за всеки един от нас.  Замислете се колко приятно би било в горещите летни дни и нищо да имате възможността да се възползвате от прохладата на водата в собствения ви басейн, където не трябва да се съобразявате с нищо и никого. Може би си мислете, че покупката на сглобяемите басейни не е за всекиго, но това в никакъв случай не е вярно. Цените на сглобяемите басейни са наистина доста ниски и именно това е причината те да бъдат сред най-продаваните видове басейни на пазара.

Какво трябва да знаете, когато ви предстои покупката на сглобяем басейн. Ще побързаме да ви успокоим, като ви кажем, че не е необходима кой знае каква подготовка, когато смятате да оборудвате двора със сглобяем басейн. Може би ще се учудите, когато научите, че можете сами да сглобите избрания от вас басейн, а и тази задача изобщо няма да ви затрудни. Разбира се, инструкциите и характеристиките на сглобяемия басейн са изцяло на български език, което допълнително улеснява задачата ни.

Искаме да ви предупредим, че е много важно първо да изберете правилно място, на което ще поставите самия басейн. Това означава, че теренът трябва да бъде максимално равен, а и освен това ви съветваме да проверите дали водата може да се стича правилно, а не се задържа. Отстранете всички корени на цветя и растения, които също биха представлявали проблем за поставянето на сглобяемия басейн.

Повърхността, върху която ще разположите басейна, трябва да бъде мека и в никакъв случай върху нея не бива да има чакъл, асфалт или пък под нея да има канализация или пък септична яма.

За самото сглобяване на басейна няма да ви бъдат необходими специфични инструменти. От съществено значение е да започнете сглобяването на басейни в хубав ден без вятър, тъй като наличието на вятър може да попречи да разположите правилно фолиото.

Публикувано в Басейни с етикети . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.