Защо да използваме пропиленгликол?

Знаете ли какво всъщност представлява пропиленгликолът и какво е неговото приложение? Днес сме си поставили за цел да ви разкажем в детайли каква е същността на това вещество и в какво намира най-често приложение.

Считаме, че колкото повече информация достигне до вас, толкова по-рационално ще можете да го използвате.

Какво представлява пропиленгликолът?

Това е безцветен базиран антифриз концентрат. Служи за предпазване от корозия на автомобилните двигатели. Всеки собственик на превозно средство го използва. Този продукт е напълно безвреден за хората и околната среда. Доказано, той е неотровен и нетоксичен.

Добрата новина е, че е биоразградим и не се биоакумулира. Всъщност това са част от предимствата му. Разбира се, винаги трябва да го използвате според общоприетите правила. Ако до този момент не сте се сблъсквали с пропиленгликола, то задължително четете инструкциите, посочени от производителя.

В случай, че сте решили да го закупите от „Химснаб – Химически продукти“ ЕООД, гр. Пловдив, бихте могли да се консултирате с експертите, които са в готовност да отговарят на запитванията ви, свързани с продукта.

За какво най-често се използва?

Както споменахме и по-горе, пропиленгликол най-често бива използван за защита на автомобилните двигатели. Интересът към него се засилва в момента, в който температурите започнат осезаемо да падат. Това вещество защитава превозните средства от корозия на двигателите.

Естествено, това не е единственото му приложение. Използва се още като ефективен топлообмен във всички видове климатични, соларни и геотермални инсталации. Умее да осигурява защита срещу разширяване до -45 градуса.

Друго негово качество е, че при ползване не уврежда нито гумените, нито силиконовите маркучи, както и съединителите и уплътнителите.

На пазара днес се предлагат различни видове антифриз, в които се съдържат и различни добавки. За да попаднете на търсения от вас продукт, съветваме да разговаряте със специалист, който е наясно със свойства, същност, приложение и качества.

Вярваме, че тази статия ще успее да отговори на една не малка част от въпросите, които имате и ще помогне да направите информиран избор!

Публикувано в България, Други. Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.