3 важни препоръки при избора на водоустойчив ламинат

Изборът на водоустойчив ламинат може да затрудни всеки, дори и човек, който има понятие от този ви настилки. За да не направите грешен избор, прочетете следващите редове, които, сигурни сме, ще ви бъдат от полза.

3 важни препоръки при избора на водоустойчив ламинат

Дебелина и клас на водоустойчивия ламинат

Първата и най-важна характеристика, която трябва да следите при избора си на водоустойчив ламинат е дебелината и класа. Обикновено клас от 23 до 32 се счита подходящ за жилищни нужди. Разбира се, колкото по-голям е класа, толкова по-устойчив е и самият ламинат. Ако търсите мнение, заложете на ламинат от клас 32, за да бъдете сигурни в неговата издръжливост. Що се касае до дебелината, тя също е от значение. По-дебелият ламинат е по-устойчив и издръжлив на всякакви натоварвания и външни агресори. Потърсете и ламинат, който има ISO 9001 – сертификат за качеството и ISO 14001 – сертификат за ангажимента към околната среда.

Степен на износване на ламината

При степента на износване на един водоустойчив ламинат, най-важно е горното покритие. Тази характеристика обикновено е обозначена на всеки продукт със символите AC. От AC1 до AC4 са ламинатите предназначени за жилищни нужди, като по-голямото число отговаря за по-голяма устойчивост при натоварване и трафик в самото помещение. Гледайте при избора си ламинатът да има един силен поддържащ слой и плътен основен слой.

Цвят и дизайн

Все пак е добре вашият водоустойчив ламинат да е съобразен с цялостното интериорно решение в дома ви. Хубавото е, че се предлагат различни цветове и дизайни от този тип настилка. Не забравяйте, обаче да търсите модели водоустойчиви ламинати с UV повърхност. Този вид покритие предпазва изображението от избледняване и осигурява до дълъг живот на настилката в перфектен вид.
Безспорно може да разгледате предложенията в онлайн магазин parketilazur.com, където ще откриете различни дизайни на водоустойчиви ламинати, при това с отлично качество и на достъпни цени.

Публикувано в Бани, Дом и обзавеждане. Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.