Защо си струва да си вземете джоб матрак за леглото?

Разглеждайки офертите на производителите на легла с матраци, можете да видите, че има поне дузина решения, от които да избирате. Офертите включват пружинни, дунапренени, бонел матраци, но и джобови. В тази статия ще разгледаме по-подробно джобните матраци. С какво всъщност се характеризират тези видове спални легла с матраци? Какви са плюсовете и минусите на този продукт?

Какво е легло с матрак от този вид?

Отделните модели спални легла с матрак се различават преди всичко по пълнежа и въпреки, че могат да се състоят от няколко слоя и съответно от различни материали, един компонент винаги превъзхожда останалите по отношение на цялостното съдържание на продукта.

Джобният матрак дължи името си на вътрешните джобове, но нека започнем отначало. Това е тип пружинен матрак, но за разлика от традиционните матраци от този тип, всяка от пружините е в отделен джоб и всички те са свързани помежду си. Благодарение на това, матракът поддържа ефективно тялото на спящия, като същевременно запазва точковата гъвкавост.

Предимства:

При тези матраците всяка пружина работи независимо, което се изразява в точкова еластичност. Това означава, че матракът се деформира само там, където върху него се прилага натиск. Разбира се, силата на опората на тялото се адаптира към натиска. Ефектът от подобно решение е перфектната поддръжка на фигурата, което разбира се е от голямо значение за здравето на гръбначния стълб, костите и ставите.

Сравнявайки по-старите модели пружинни матраци и джоб матраци, можете да подчертаете голямото предимство на второто решение. А именно, джобният матрак не скърца и не се люлее. Това предимство ще бъде особено оценено от хората, които спят в едно легло с партньора си. Благодарение на това не е нужно да се притеснявате, че ще се събудите, когато другият човек се обърне.

Основните недостатъци на джобните матраци

Разбира се, джобният матрак има повече предимства, отколкото недостатъци, но ако трябва да го сравним, това ще бъде преди всичко теглото.

Много често високата цена се посочва като недостатък на джоб матраците. Вярно е, че тези модели са малко по-скъпи от другите матраци, но ако гледате на това като на покупка за поне десетина години, струва си да инвестирате по-голяма сума в матрак, който ще ви осигури адекватно качество на съня. Разгледайте предложенията на borsauzunov.bg.

Публикувано в Дом и обзавеждане, Мебели. Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.