Да изберем правилните плочки за баня

Без съмнение плочките са най-доброто решение за облицоване на всяка една баня.  Разбира се, вариантите, цветовите комбинации, материалите и размерите са много. Но трябва да знаете, че не всички плочки за интериор на баня са подходящи точно за вашата.
Ние ще ви разкрием точно какво трябва да имате предвид, когато ви предстои ремонт на банята. На първо място трябва да знаете точно каква е квадратурата на помещението. Това е наложително, за да знаете дали плочки с определен размер ще бъдат подходящи. Разбира се, трябва да измерите не само пода, но и стените, тъй като плочките се поставят и на тях.
Фаянсовите плочки за баня са предназначени за лепене само по стените. Те са по-тънки, което предполага, че не могат да бъдат подложени на натоварването като подовите плочки. Теракотените плочки са подходящи и за банята, и за кухнята, а същото важи и за плочките от гранитогрес.
плочки за баня от makenzi.bg
Би било добре да знаете, че съществуват доста производители на плочки за интериор на баня. Но не бива сляпо да вярвате, че плочките на някоя известна фирма задължително са с високо качество, сравнени с други на неизвестен за вас производител. Най-добре би било да проверите каква е дебелината на плочките за баня и особено на подовите. Все пак те са подложени на по-голямо натоварване. Също така дебелината говори и за по-лесното поставяне на плочките.
Обърнете внимание дали избраните от вас плочки за баня нямат пукнатини и подутини. Те са сигурен знак, че плочката не е здрава и би могла лесно да се счупи при лепене.
Разбира се, съветваме ви да избирате плочки, които са устойчиви на влага. Все пак именно банята е и най-влажното помещение в цялото жилище. В случай, че плочките не са устойчиви на влага, това означава, че повърхността им няма да е грапава и можете да се хлъзгате на тях. Освен това те бързо ще загубят блясъка си и ще изглеждат като захабени.

Публикувано в Дом и обзавеждане с етикети . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.