Видове камини – отопляват ли ефективно?

Изборът да поставите камина у дома обикновено е дълго обмислян. А причините за това не са една и две. Сред тях е и възприемането на камините като лукс в дома, който не всеки може да си позволи.

Или поне такова бе разбирането в продължение на дълги години. По-важният въпрос обаче, върху който размишляват много от домакинствата, бива практичността на камините. И по-конкретно – ефективно ли ще бъде отопляван дома им по този начин? Отговор на поставения въпрос ще ви дадем в тази публикация.

Преди да преминем към съществената тема, редно е да отбележим, че в съвремието се предлагат различни видове камини на kamini-eurostandart.com. Специфичното при голяма част от тях е, че не е необходимо да правите непосилна и голяма инвестиция, за да се сдобиете с качество, стил и топлина. Това значително улеснява вземането на решение да поставите ли камина у дома.

Видове камини – отопляват ли ефективно?

Що се отнася до ефективността на отопление – разликата ще усетите още при първата експлоатация на монтираната камина. Преди всичко обаче, за това до колко ефективно ще се отоплявате зависи от изготвянето на подходящ, за вашия дом, проект. Така при по-просторните помещения – най-удачният вариант е да превърнете камината в център на стаята, около който да изградите останалите кътове за отдих и забава. А при ограничено пространство, от значение е правилното и точно вземане на размери, за да получите максимално ефективно отопление, нисък разход за него и удобство. В противен случай – при неправилно изготвен проект, може да почувствате някои значителни неудобства. Такива са прекаленото топлоотделяне, което прави неприятно пребиваването в стаята, а също и по-високите разходи за поддръжка на камината. В този ред на мисли – главното, на което е добре да наблегнете при избор на ефективно отопляващи камини, е изготвянето на проекта за тяхната изработка и монтаж, така че той да бъде съобразен със спецификите на вашия дом.

От фирмата „Камини Евростандарт“ могат да ви помогнат както с избора на камини и изготвянето на проект, така и с монтирането им в дома ви. Те предлагат изработката на камини по поръчка на клиента, по каталог или по индивидуален проект. Можете да избирате между френски и български горивни камери, а също и между различни модели камини: класическа, френска, дизайнерска или открита камина.

Въпреки разнообразният избор обаче и високата ефективност на отопление на камините – остава още един въпрос: колко струват?
Много хора обвързват цената с качеството и ефективността на отопление, което е погрешно. Както споменахме възможността в съвремието да откриете изгодни камини, които да ви топлят през студените месеци – е много голяма. Също така по-скромният бюджет не означава непременно по-скромен дизайн.

С едно посещение на kamini-eurostandart сайта бихте могли да се информирате по-подробно, както за видовете предлагани камини от тях, така и за примерните им цени. Казваме примерни, тъй като от фирмата изработват само индивидуални проекти, т.е дори да изберете камина за дома си от техния каталог, те не предлагат готови модулни елементи. Държат изключително много на качеството, което предлагат на своите клиенти, така че всеки проект е направен индивидуално, според съответната стая и желания на клиента. Не пропускайте да ги посетите, за да научите повече по темата. Те ви очакват на адрес kamini-eurostandart.com.

Публикувано в Дом и обзавеждане с етикети , . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.